Fakta

Et partnerprojekt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.


Danske unge drikker markant mere, oftere og tidligere end unge i andre europæiske lande. Fuld af liv-kampagnen har som mål at udsætte danske unges alkoholdebut, at nedsætte det ugentlige alkoholforbrug blandt de unge, og at færre unge skal drikke sig fulde

TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse samarbejder om at sikre en sundere alkoholkultur blandt unge med projektet Fuld af liv

Sundhed

Kan man grundlægge en sund alkoholkultur allerede i teenageårene? TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse samarbejder om projektet Fuld af liv, der gennem blandt andet kampagner og undervisning skal nedbringe alkoholforbruget blandt unge.   

Unge i Danmark drikker sig oftere fulde end andre unge i Europa

Unge i Danmark drikker nemlig for meget, for ofte og fra en meget tidlig alder. Tal fra Sundhedsstyrelsen fra 2015 viser, at 73 pct. af de unge på 15-16 år drikker sig fulde mindst én gang om måneden. Og det er mere end noget andet europæisk land, hvor gennemsnittet ligger på 48 pct.

Fuld af liv bygger på dokumentation og viden, og noget af det vi allerede ved, er, at unge der drikker tidligt og har et højt alkoholforbrug, med større sandsynlighed drikker mere, når de bliver voksne. 

Fuld af liv-kampagnens mål er derfor:

  • Unge skal starte med at drikke alkohol senere: Andelen af de 15-årige, der har prøvet at drikke alkohol, skal nedsættes med 20 pct. senest i 2020.
  • Unge skal drikke mindre: Det ugentlige alkoholforbrug for de 16-25-årige skal nedsættes med 20 pct. senest i 2020.
  • Færre unge skal drikke sig fulde: Andelen af de 16-25-årige, der hver måned drikker mere end fem genstande ved samme lejlighed, skal nedsættes med 20 pct. i 2020.

Lev sundt

Mere motion, sundere kost, begrænset alkoholforbrug, ingen rygestart og respekt for solen. TrygFonden vil bidrage til, at flere børn og unge grundlægger en sund livsstil tidligt i livet, samt at flere lever et længere liv med bedst mulig livskvalitet.
Lev sundt

Sociale medier

Sammen skaber vi tryghed