Kommuner gør børn trafiksikre

For fjerde år i træk går det klart fremad med kommunernes indsats for at gøre børn og unge mere sikre i trafikken. Det viser ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Sikkerhed Det er i trafikken, at flest unge kommer til skade eller mister livet. Trafikken er klart farligere for de unges liv end vold, stoffer og andre udfordringer, som unge kan møde. 
Derfor er det meget positivt, at stadigt flere kommuner og skoler bruger tid og res-sourcer på at sikre, at børnene bliver klædt ordentligt på, når de skal ud i trafikken. 

Nogle kommuner og skoler laver en trafikpolitik, hvor der står at man skal køre med hjelm, når man er på tur med klassen. 

Hele 64 kommuner siger i en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, at de i år gør mere for trafiksikkerhed målrettet børn og unge end de gjorde i 2012. Det kan bl.a. være at hjælpe skolerne med at prioritere færdselsundervisningen og at få indført en egentlig trafikpolitik. 

”Over de sidste fire år er det gået støt frem i alle kommuner. Der er mange kommu-ner og skoler, som gør en virkelig flot indsats, som kan være med til at redde liv blandt børn og unge i trafikken - både her og nu, men også at forebygge farlig adfærd i trafikken, når de bliver ældre,” siger René Højer, områdechef for sikkerhed i TrygFonden. 

Rekordstor fremgang 

I år deltager 94 af 98 kommuner i Rådet for Sikker Trafik og TrygFondens undersøgelse, hvilket er rekord. Det er også rekord, at så mange kommuner er gået frem i forhold til tidligere år. 

Hørsholm kommune løber med sejren, og har fået hele 95 ud af 100 mulige point. 

Undervisningen i færdsels prioriteres på mange skoler allerede fra de mindste klasser – det er nemlig vigtigt, at børnene får nogle gode trafikvaner allerede fra de er små. 

”Det er tydeligt, at stadig flere kommuner arbejder tættere sammen med skolerne og bakker op om færdselsundervisning, cykelprøver og for eksempel temadage om trafiksikkerhed. Det er et arbejde, der kan give børnene og deres forældre vigtig viden, så vi får mere sikre trafikanter i fremtiden,” siger Janne Gundersen fra Rådet for Sikker Trafik.