Den Sociale Kapitalfond investerer i Bornholms Mosteri

Michelin-restauranten, Kadeau, og den bornholmske fødevarevirksomhed, Espersen A/S, vil lave most og saft af ypperste kvalitet på Bornholms Mosteri og samtidig skabe nye jobmuligheder for udsatte personer på Bornholm. Derfor køber partnerne nu mosteriet fra Bornholms Regionskommune. Den Sociale Kapitalfond, som er støttet af TrygFonden, investerer i samarbejdet.

Trivsel ”Bornholms Mosteri har udover sit kommercielle potentiale et stort socialt potentiale. Vores investering går især til at udvikle den sociale model, så virksomheden kan fortsætte sit flotte arbejde med at kombinere en god forretning med det at skabe nye muligheder og job for socialt udsatte”, siger Den Sociale Kapitalfonds bestyrelsesformand, Gurli Martinussen.

Bornholms Mosteri leverer dagligt økologisk most til flere af Danmarks førende restauranter. En særlig tålmodig produktion og de bedste råvarer har sikret kvalitet i særklasse og skabt imponerende vækstrater de seneste år. Samtidig er virksomheden arbejdsplads for en medarbejderstab af psykisk sårbare borgere, der takket være mosteriet får nye muligheder på det Bornholmske arbejdsmarked.

Bornholms Mosteri er etableret af Bornholms Regionskommune i 2006 for at give udsatte mennesker et tilbud om et reelt arbejde. I 2012 solgte Bornholms Mosteri således 600.000-700.000 flasker most og cider. Denne succes er årsagen til, at Bornholms Regionskommune har valgt at sælge virksomheden, forklarer øens borgmester Winni Grosbøll (S):

”Videre udvikling af Mosteriet kan ikke ske i kommunalt regi. Mosteriet er nu kommet til et punkt, hvor privat ejerskab er det eneste rigtige. Vi mener, at Bornholms Mosteri, Kadeau og Espersen er et perfekt match, fordi vi får nogle lokalt forankrede ejere, der både har viden og økonomi til at udvikle mosteriet”, siger hun.

Udover en kapitalinvestering på op til 3 millioner kroner bidrager Den Sociale Kapitalfond sammen med sine kompetencepartnere, Accura og KPMG, med en stor kompetenceinvestering i udviklingen af mosteriet og dets sociale indsats. Ambitionen er, at mosteriet fremover får endnu større succes med at få gastronomi og jobmuligheder til udsatte mennesker til at gå op i en højere enhed.