Få lys på med Ludvig

Med kampagnen ”Lys på – med Ludvig” bliver 4.-klasses-elever over hele landet undervist i, hvordan de bliver synlige cyklister. Kampagnen kører i hele november måned.

Sikkerhed ”Lys på med Ludvig” bidrager til at øge børns synlighed og sikkerhed i trafikken ved at sætte fokus på cykellygter og reflekser. 

Baggrunden for kampagnen, som Cyklistforbundet, Rigspolitiet og TrygFonden står bag, er, at alt for mange børn og voksne cykler uden lys på vej gennem vintermørket til skole og arbejde. Cirka hver sjette glemmer cykellygterne til fare for sig selv og andre, og de færreste børn ved, hvor svært bilisterne har ved at se en mørk cyklist. 

Kampagnen henvender sig derfor til børn i 4. klasse, hvor mange begynder at cykle til skole på egen hånd, og hvor børnene er motiverede for at lære at håndtere ansvaret for deres egen sikkerhed. Målet med ”Lys på med Ludvig” er således at uddanne en lygtevant generation af cyklister og dermed medvirke til, at færre kommer til skade i trafikken.

Lærer gennem leg

”Lys på med Ludvig” løfter ikke pegefingre, men giver gennem leg og undervisning børnene viden om, hvad synlighed betyder for deres sikkerhed i trafikken – og hvad de selv kan gøre for at blive set. 

Alle tilmeldte 4. klasser får således tilsendt plakat til klassen, reflekser til elevernes cykler, postkort til forældrene samt to sæt lygter til undervisningsbrug og et idekatalog med sjove og lærerige opgaver.