Hej Sundhedsvæsen

Patienterne skal inddrages mere i deres egen behandling. Sådan lyder budskabet fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed og TrygFonden. "Hej sundhedsvæsen" hedder indsatsen, der skal skabe en ny tilgang til sundhedvæsenet.

Sundhed Med Hej Sundhedsvæsen skal der banes vej for et sundhedsvæsen, hvor man som patient i endnu højere grad ser og mærker, at sundhedsvæsenet er til for én.

”Vi ønsker et sundhedsvæsen, hvor du som patient føler dig hørt, og hvor din særlige situation og dine personlige ønsker indgår i samtalen, når du og lægen skal aftale hvilken behandling, der er den rette for dig.”, siger Beth Lilja, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

”Der skal som bekendt to til en konstruktiv samtale. Derfor vil vi med kampagnen hjælpe, motivere og inspirere patienter og pårørende til at stille spørgsmål og gøre bedre opmærksom på deres særlige ønsker og omstændigheder, så de kan få større indflydelse på de beslutninger, der træffes om deres behandling. Samtidig vil vi opfordre læger, sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle til i endnu højere grad at spørge og involvere den enkelte patient i beslutningen om hvilken behandling, der passer bedst til netop hans eller hendes personlige ønsker og situation,” siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

Indsatsen sættes i gang i dag, d. 22. april 2013, på Dansk Selskab for Patientsikkerheds årlige patientsikkerhedskonference. Første punkt er, at de 500 sundhedsprofessionelle, der deltager i kampagnen, deler deres bedste råd – det råd de ville give, hvis en af deres nærmeste blev alvorligt syg -, på Hej Sundhedsvæsens Facebookside.