I marken med Haver til maver

Gæsterne fik selv jord under neglene, da de deltog i Haver til mavers konference på Krogerup Avlsgaard sidst i januar.

Sundhed Et fantastisk læringsrum, hvor børn lærer, imens de leger, og som rammer plet i forhold til folkeskolens udfordringer med umotiverede elever og stigende uro i klasserne.

Sådan sagde undervisningsminister Christine Antorini i sin åbningstale på Haver til mavers konference på Krogerup Avlsgaard sidst i januar. Konferencen havde til formål at inspirere deltagerne til at udbrede Haver til maver-konceptet med oplevelsesbaseret undervisning, der tager udgangspunkt i skolehaver, udekøkken og natur, til andre kommuner rundt om i landet. Konferencen var støttet af Trygfonden.

Deltagerne blev også præsenteret for de pædagogiske tanker og refleksioner, der ligger bag Haver til Maver, og professor og lektor i læring og sundhedspædagogik Karen Wistofts forskningsresultater, inden de selv skulle prøve at få jord under neglene. Der blev plantet minihaver, bagt rodfrugtspizzaer i udekøkkenet og bygget et insekthotel - og frokosten blev serveret udendørs, sammen med diverse friskpressede grøntsags juicer.