Klar, parat, forsk!

TrygFondens Børneforskningscenter åbnede officielt fredag – blandt andet med indlæg fra tre af centerets forskere.

Trivsel Der var vin i glassene og store tanker i hovederne, da der fredag eftermiddag på Aarhus Universitet var åbningsreception på TrygFondens Børneforskningscenter. 

Centeret, der er startet med en donation på 60 millioner kroner fra TrygFonden, skal i de kommende seks år blandt andet forske i, hvilke indsatser, der virker, når det handler om at forbedre børn og unges trivsel. 

Ved åbningsreceptionen blev tre af de kommende projekter præsenteret. Det handler blandt andet om tidlige indsatser over for to-sprogede børn og om, hvordan læring kan understøttes allerede på vuggestuestadiet. 

Hjem til Aarhus

 
Efter forskerne var der åbningstaler fra TrygFondens direktør, Gurli Martinussen, dekan på Aarhus Universitet, Svend Hylleberg, samt leder af det nye center, professor Michael Rosholm. 

Også rådmand for børne- og ungeområdet i Aarhus Kommune, Kristian Würtz bød velkommen til det nye center. En stor del af forskningsprojekterne, skal således hente deres empiri i de århusianske klasseværelser, daginstitutioner og småbørnshjem, og derfor er et godt samarbejde mellem centeret og kommunen en stor gevinst.

På billedet er det fra venstre mod højre: Michael Rosholm, Svend Hylleberg, Gurli Martinussen og Kristian Würtz. Foto: Anders Trærup/AU Kommunikation