Konfliktråd om hjemmerøveriet i Holte

Hvad får fire helt unge mænd til at overfalde, bagbinde og røve et ældre ægtepar og deres 2 årige barnebarn i deres hjem? Det får vi svar på, når Station 2 Special igen i aften sætter fokus på politiets konfliktråd i dokumentar-serien “Konfrontation”, som er støttet af TrygFonden.

Trivsel Det skulle have været en hyggelig aften. Bente og Jørgen havde hentet deres 2 årige barnebarn i vuggestuen og skulle til at spise aftensmad. Men inden de når så langt banker det på døren.

Udenfor står 4 unge mænd maskeret med huer og hættetrøjer. En af dem er den dengang kun 17 årige Simon. Med vold tvinger gruppen sig adgang til huset og bagbinder Jørgen. Bente og barnebarnet flygter op på førstesalen. Men gerningsmændene indhenter hende og holder hende og den lille dreng fanget og bagbundet i husets kontor.

De unge mænd endevender huset for smykker, kontanter og andre værdier. De får også udleveret kontokort og bilnøgler til familiens bil. Inden de forsvinder, låser de Bente og Jørgen og den lille dreng inde på et toilet i kælderen med tremmer for vinduerne. De fire mænd bliver fanget og straffet med op til 5 års fængsel - Simon som aldrig tidligere er straffet slipper med 4 år.

Jørgen, Bente og ikke mindst deres 2 årige barnebarns liv bliver vendt op og ned den aften, hvor de 4 unge mænd så brutalt overfalder dem i deres eget hjem. De frygtede for deres liv og har sidenhen haft svært ved at føle sig trygge i deres hus.

Men nu har de truffet en stor beslutning. De vil sidde ansigt til ansigt med Simon. Et møde som får stor betydning for dem alle tre.