Så kommer der livreddere på Fanø

Når børn og voksne til sommer kaster sig i bølgerne ved Rindby Strand på Fanø vil der blive holdt godt øje med dem. TrygFonden Kystlivredning åbner således et nyt tårn der til sommer.

Sikkerhed TrygFonden og Fanø Kommune har netop indgået et samarbejde om en ny livredderordning på Rindby Strand. Det betyder, at specialuddannede livreddere fra TrygFonden Kystlivredning fremover vil skabe tryghed på stranden i højsæsonen. 

I Fanø Kommune og Fanø Erhvervs- og Turistråd glæder man sig til at byde de nye livredderne velkommen til øen. 

”Vi har fået en rigtig god aftale med TrygFonden. Vi får livreddere på Rindby Strand hver dag fra klokken 11 til klokken 19 i hele sommerferien fra den 24. juni til den 17. august 2013. Så hvis blot vejrguderne er med os, er der lagt op til en masse sjove og sikre timer i vandet for øens beboere og mange turister,” udtaler Borgmester Erik Nørreby. 

I TrygFonden glæder man sig også til samarbejdet. 

”Vores livreddere er i fuld gang med at forberede sig på sommerens udfordringer og ser frem til at skabe trygge rammer for strandens gæster,” siger områdechef René Højer fra TrygFonden. 

Livreddertårn og førstehjælp

 
Op til sæsonstart vil TrygFondens rød- og hvidstribede livreddertårn blive sat op. Tårnet skal fungere som livreddernes arbejdsplads og vil indeholde alt det livsvigtige udstyr, som livredderne har brug for – herunder rescueboard, hjertestarter og andet førstehjælpsudstyr. 

Udover decideret livreddende indsatser vil livredderne også kunne hjælpe med almindelig førstehjælp og viden om forebyggelse af drukneulykker, herunder de fem vigtige baderåd. 

TrygFondens Livredderne har gennemgået en international certificeret specialuddannelse i samarbejde med Dansk Svømmeunion. TrygFonden har i forvejen kystlivreddere tilknyttet 34 strande og havnebade i Danmark, og her havde livredderne i sidste sæson over 30.000 indsatser, hvoraf de 24 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare.