Skoleporten kårer to ildsjæle

Prisen ”Årets Ildsjæl” inden for Skolesport går i år til hele to ildsjæle, der har gjort et stort stykke arbejde for de idrætsusikre elever i Kolding Kommune.

Sundhed Hanne Flasager og Jan Lohmann er begge lærere på Alminde-Viuf Fællesskole i Kol-ding, og nu er de også begge ”Årets Ildsjæl” inden for Skolesport. 

De to laver hver uge Skolesport med et hold på omkring tyve elever i 4. til 6. klasse og har samtidig iværksat junioridrætsleder-uddannelsen for skolens 8. og 9. klasses elever. Tilbuddet har været så populært, at der gennem de seneste to år har været 24 unge mennesker igennem uddannelsen. 

Ifølge Gert Mølgaard, der er SFO-konsulent og tovholder for Skolesport i Kolding Kommune, udviser de to prisvindere dagligt et meget stort engagement i Skolesport, og de har meget fokus på at lave aktiviteter med høj kvalitet. 

Han har indstillet de to ildsjæle til prisen og fortæller, at de to lærere har været me-get bevidste om, at Skolesport ikke skal konkurrere med de eksisterende fritidstil-bud i kommunen. 

”De to ildsjæle ser mange muligheder i en yderligere udvikling af det samarbejde og det potentiale, der ligger i at forankre Skolesport i de eksisterende tilbud,” siger Gert Mølgaard. 

Glade for anerkendelsen

 
Selv er Hanne Flaskager og Jan Lohmann rigtig glade for den anerkendelse af deres arbejde, som følger med prisen som "Årets Ildsjæl". 

”Det er fedt at opleve, at eleverne får motivationen for at bevæge sig - og måske på sigt får lyst til at prøve kræfter med de forskellige idrætsgrene ude i foreningerne,” siger Hanne Flaskager. 

Og Jan Lohmann supplerer: 

”Målet for os er at give eleverne succesoplevelser og selvtillid i forhold til at bruge deres krop. De skal komme til Skolesport med et smil på læben og gå derfra med et smil på læben.”