De mindste taler om krop, følelser og grænser

I næste uge rykker kampagnen Uge Sex ind på landets skoler. For første gang henvender kampagnen sig også til børn i 0.-1. klasse

Sundhed Hvordan er man en god ven og en god kæreste? Hvordan kan jeg mærke, at jeg har det godt? Hvad vil det sige at have ret til at bestemme over egen krop? Det er nogle af de emner, som børn og unge kan arbejde med i Uge Sex - Sex & Samfunds seksualundervisningskampagne, der er støttet af TrygFonden.

Ta' snakken med dit barn mange gange

Uge Sex tilbyder gratis undervisningsmateriale til seksualundervisningen i 0.-10. klasse og på ungdoms-uddannelserne. Som noget nyt har Sex & Samfund sammen med TrygFonden i år udvidet Uge Sex til også at henvende sig til forældre med børn i 0.-10. klasse. Via foldere, hjemmeside og Facebook opfordres de til at tale med deres børn og teenagere om krop, følelser og grænser.

"Vi er rigtig glade for, at Uge Sex nu kan tilbyde både inspiration til forældre og undervisningsmateriale til også de helt små elever. Materialerne handler om emner som krop, følelser, venskaber og familier, og dermed er Uge Sex med til at støtte skolernes arbejde med at sikre trivsel hos børn og unge lige fra de små klasser," siger områdechef i TrygFonden, Mette Meldgaard.

Afhængig af barnet alder kan snakken handle om, hvordan man mærker og viser følelser, hvordan kroppe ser forskellige ud, hvordan man passer på sig selv på nettet, eller hvordan man ved, om man er klar til sex. Læs mere på www.ugesex.dk/ditbarn og på www.facebook.com/sexogsamfund.