Færre indbrud i Middelfarts villakvarterer

Antallet af indbrud i villaer i Middelfart Kommune er faldet markant. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i december 2013 var godt 30 pct. færre indbrud end året før.

Trivsel Julemåneden er traditionelt højsæson for indbrudstyven. Men i Middelfart har december været en mere tryg måned end sædvanligt for villaejerne. De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i december 2013 er registreret 24 indbrud i private villaer – i december 2012 var tallet 35. Det svarer til et fald på 31 pct.

"Det er en positiv nyhed, at vi i december i år kan konstatere, at der er sket færre indbrud i villakvartererne. Det kan skyldes flere forhold – både en øget bevidsthed hos borgerne og en skærpet indsats fra vores side for at forebygge indbrud i private hjem. Samtidig kan vi se, at vi i Middelfart Kommune nu har 500 tilmeldte husstande til nabohjælp – sammenlignet med andre kommuner er det et flot tal", siger vicepolitikommissær Jørn Fischer fra Lokalpolitiet i Middelfart.

Mens antallet af indbrud i villaer er faldet i Middelfart, er tallet steget på landsplan med næsten 24 pct. – fra 2.944 til 3.664 registrerede indbrud i villaer i december.

Middelfart står sammen mod indbrud

 
Den 3. december blev der afholdt et borgermøde i Middelfart Sparekasse, som var arrangeret af TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd i samarbejde med Middelfart Kommune. Borgermødet, som tiltrak omkring 170 Middelfart-borgere, satte fokus på, hvor meget man selv kan gøre for at bekæmpe indbrud. Siden har foreløbig 207 borgere i Middelfart tilmeldt sig Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens fælles projekt Nabohjælp. Hos TrygFonden er man ikke i tvivl om, at Nabohjælp har en positiv effekt.

"Vi har solid dokumentation for, at Nabohjælp er et vigtigt og effektivt værktøj, som får naboer til at stå sammen om at bekæmpe indbrud i lokalområderne. Det er meget krænkende, når et fremmed menneske bryder ind i ens private hjem og stjæler både værdifulde og personlige ting. Derfor er vi glade for, at så mange i Middelfart allerede har taget Nabohjælp til sig, og vi håber, at endnu flere vil gøre det fremover", siger Merete Konnerup, TrygFondens områdechef for trivsel.