Fidus til forældrene

Skolestart er ikke kun for børn. Den nye folkeskole stiller krav til samarbejde med og mellem forældrene for at kunne nå målet om børn, der lærer og trives. Det kan en ny hjemmeside hjælpe med.

Trivsel I disse dage myldrer det med nye spændte og forventningsfulde børn på landets skoler. Og det er ikke kun børnene, der skal lære nye ansigter at kende – det skal forældrene også. 

På Ny Hollænderskolen i Frederiksberg Kommune har man valgt at tage rollen på sig som fødselshjælpere af samarbejdet mellem forældre. Skolen har nemlig gode erfaringer efter at have fungeret som testskole af Forældrefiduser.dk, som TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd står bag sammen med Skole og Forældre. 

Forældrefiduser.dk gør det nemmere for forældrene at tage ansvar for deres børns klasses sociale liv. Skolerne finder måder at kickstarte og fastholde forældresamarbejdet på forældremøder, og samtidig får forældrene fiduser med huskelister, indkøbslister og invitationer til for eksempel banko, legegrupper og cykelværksted. 

Direktør for TrygFonden, Gurli Martinussen, siger: 

”Det kan godt betale sig at engagere sig i hele klassens trivsel. Forskningen viser blandt andet, at mobning i en skoleklasse præger alle børnene negativt og øger risikoen for, at både mobber og offer udvikler kriminel adfærd senere hen” 

På Ny Hollænderskolen ringer klokken snart ind for en ny årgang, og skolen glæder sig til at invitere forældrene ind i et samarbejde med hinanden.