Flere besøgshunde i hele landet

Besøgshundene er efterspurgte på plejecentrene, og derfor er der i den kommende uge optagelsesprøve for nye hunde til TrygFonden Besøgshunde på i alt fem plejecentre i Jylland, på Fyn samt på Sjælland.

Trivsel Nu kan de ældre og demensramte på fem nye plejecentre begynde at glæde sig til at hilse på nye firbenede besøgsvenner. I de kommende dage er hunde og ejere således på besøg forskellige steder i hele landet for at aflægge optagelsesprøve til TrygFonden Besøgshunde. 

TrygFonden Besøgshunde begyndte i 2010 og har siden inviteret til optagelsesprøver hvert år, men der er stadig mange nye hundeejere, som melder sig, fortæller Galina Plesner, projektleder og adfærdsbiolog i TrygFonden: 

”Plejecentrene har efterhånden fået øjnene op for, hvilken betydning et besøg fra en hund kan gøre, og derfor er der stigende efterspørgsel efter vores hunde. Jeg er derfor meget glad for at opleve den store interesse blandt hundeejerne for at være med i korpset,” siger Galina Plesner. 

Efter hunden er blevet optaget i besøgshundekorpset, kan hundeejeren indgå en aftale om besøg med det lokale plejecenter, hvis centret også er en del af ordningen. På besøgshunde.dk har både hund og plejecenter en profil, så man kan se, hvilke hunde og hvilke plejecentre der er i nærheden af hinanden. 

Der er optagelsessessioner i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Kerteminde og Greve fra den 8. maj til den 12. maj.