Gyserfilm om solarier vinder jurypris

Elever fra Bakkeskolen i Hørning vinder med en stærk gyserfilm juryprisen i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens lommefilmkonkurrence ”Din hud glemmer aldrig. Sluk solariet”. Vinderfilmen skal nu produceres til et professionelt biografspot, som skal advare andre unge om, at solariebrug øger risikoen for modermærkekræft

Sundhed Over 1.000 elever i 6.-7. klasse fra skoler over hele Danmark har i august og september måned konkurreret om at lave den bedste film på mobilen om, hvorfor det er en dårlig ide at gå i solarium. Det har resulteret i mere end 360 film, hvor eleverne har givet deres bud på fortolkning og formidling af budskabet ”Din hud glemmer aldrig. Sluk solariet”. 

I denne uge blev vinderfilmen valgt af en jury, som bl.a. bestod af filminstruktør Christian E. Christiansen, som tidligere har lavet ungdomsfilmene ”Råzone” og ”Lev stærkt” og nu skal instruere den professionelle udgave af vinderfilmen med rigtige skuespillere til Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens ”Sluk Solariet”-kampagne 2015.

Valget af vinderfilm faldt på ’Overnatningen’, som er lavet af tre piger fra 6. klasse fra Bakkeskolen i Hørning. I filmen fortæller pigerne hinanden spøgelseshistorier om genfærd og zombier – det ryster dog ikke pigerne. Men de hårde facts om, at solariebrug kan give elefanthud og modermærkekræft, skræmmer livet af dem. 

”Ud af rekordmange og gode lommefilm valgte vi ’Overnatningen’ som vinder. Filmen har en stærk og biografegnet fortælling med et kreativt budskab om, at solariebrug kan føre til konsekvenser, som er mere skræmmende end selv uhyggelige spøgelseshistorier,” fortæller Anne Friis Krarup, projektleder i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Eleverne bag vinderfilm overraskes med gys

 
I dag (fredag den 24. oktober) får eleverne bag vinderfilmen og deres klassekammerater overbragt nyheden om, at de har vundet lommefilmkonkurrencen 2014. Det sker ved, at alle eleverne i 6. klasse på Bakkeskolen samles i en mørkelagt gymnastiksal, hvor en professionel historiefortæller laver en overraskende afslutning på en gyserhistorie, hvor det afsløres, at Andrea, Amalie og Kirsten fra 6. C. løber med titlen, som vindere af årets lommefilmkonkurrence.

Udover vindertitlen bliver eleverne bag vinderfilmen inviteret med bag kameraret, når den professionelle version af gyserfortællingen skal produceres, ligesom de selvfølgelig får sæder i biografen til januar, når kampagnefilmen ruller over skærmen.