Juleindbrud er fortsat en tradition

Julen er kendt for at være højsæson for indbrud i danske hjem, og 2013 var ikke en undtagelse. Flere danskere er dog opmærksomme på problemet med juleindbrud og allierer sig med naboerne i kampen mod indbrudstyvene.

Trivsel Når julefreden sænker sig i de danske hjem, får indbrudstyvene travlt. Juledagene er nemlig den tid på hele året, hvor der sker allerflest indbrud. 2.694 danskere fik således besøg af indbrudstyve i juleferien. 

Tendensen går den rigtige vej, når man sammenligner juleindbrud over en 5-årig periode, men indbrudstyvene var alligevel hårde ved danskerne i julen 2013. Da mange kunne starte deres juleferie den 20. december, satte indbrudstyvene tidligt i gang. 

Antallet af juleindbrud i danske hjem toppede den 25. december med 458 indbrud. Sammenlignet med 2012 var det en stigning på 14 procent. Den 24. december var også en populær dag blandt indbrudstyvene med 269 indbrud landet over. Dog var det 3 procent færre end i 2012. 

Årsagen til de mange indbrud er, at mange hjem står tomme, og dermed har ind-brudstyvene arbejdsro. Derfor gælder det om at snyde tyven til at tro, at der er nogen hjemme. 

Nabohjælp gør det svært for indbrudstyven

 
Tænd/sluk ure til lys og radio er gode tricks, når det drejer sig om at forvirre tyvene, men gode naboer kan også gøre en stor forskel, når det gælder om at få ferietomme boliger til at se beboede ud. Og det er flere og flere danskere klar over. 

I december måned valgte over 4.000 danskere derfor at organisere nabohjælp på nabohjælp.dk – en ny hjemmeside om Nabohjælp fra Det Kriminalpræventi-ve Råd og TrygFonden. 

Her kan man få gratis nabohjælpsklistermærker, få hjælp til at komme i gang med nabohjælpen samt finde gode råd om forebyggelse af indbrud