Så er der nye krammebamser på vej

Mange børn bliver utrygge, når de bliver indlagt og møder fremmede i hvide kitler. Derfor uddeler TrygFonden krammebamser til sygehuse, hospitaler og specialklinikker over hele landet – her er de med til at berolige børnene og gøre opholdet på sygehuset til en bedre oplevelse.

Trivsel Den 20. juni flytter en masse bløde isbjørnebamser ind på sygehuse, hospitaler og specialklinikker over hele landet. De bliver delt ud til de yngste patienter, som skal i narkose. 

Lægerne og sygeplejerskerne bruger bamserne til at berolige børnene og til at skabe en god kontakt til dem, så børnene bliver mindre utrygge over det, de skal igennem. 

”En indlæggelse kan være en voldsom oplevelse – især for et barn. Derfor er det fantastisk, når en bamse kan være med til at gøre en forskel. Vi får mange positive tilbagemeldinger fra både forældre og hospitalspersonale, som fortæller, at bamserne giver børnene tryghed i en sårbar situation. Og det er med stor glæde, at jeg kan konstatere, at en stor del af børnene knytter et tæt forhold til deres bamser, også længe efter indlæggelsen er overstået,” siger Christoffer Elbrønd, projektleder i TrygFonden. 

Regionshospitalet Herning er et af de steder, der modtager bamser, og her glæder de sig til at modtage bamserne. 

”Det er nogle skønne små bamser, som børnene kan putte sig ind til og få en følelse af tryghed. Det er en uvant situation for både børn og forældre at være på hospitalet, men bamserne er med til at give alle en bedre oplevelse. Og så flytter bamsen også med børnene hjem og bliver til et godt minde,” siger Susanne Brix Andersen, afdelingssygeplejerske på Regionshospitalet Herning. 

Thea og Theo passer på

 
Ligesom børnene har bamserne et armbånd med deres navn på. Bamserne hedder Theo og Thea, og de bliver den ven på hospitalet, som børnene kan dele oplevelsen med. Børnene får at vide, at bamsen passer på dem, mens de sover, og den er ved deres side, når de lægges i narkose, og når de vågner igen. 

Siden 2007 har TrygFonden uddelt 400.000 krammebamser til hospitaler og specialklinikker i hele landet, og bamserne skaber stor glæde hos både børnene, forældrene og personalet på hospitalerne. Nogle afdelinger melder endda om, at der er behov for mindre beroligende medicin inden narkosen, når barnet får en bamse.