Nyt livreddertårn til Skagen

Til sommer bliver strandgæsterne på Sønderstrand i Skagen budt velkommen af TrygFondens rød- og hvidstribede livreddertårn og specialuddannede kystlivreddere, som vil holde et vågent øje med børn og voksne i bølgerne.

Sikkerhed TrygFonden og Frederikshavn Kommune har indgået en aftale, som betyder, at TrygFondens kystlivreddere rykker ind på Sønderstrand, når badesæsonen begynder om knap fem måneder.

Sønderstrand bliver dermed den femte nordjyske strand og den 36. livredderpost i Danmark, som er bemandet med TrygFondens kystlivreddere. 

Det er Frederikshavn Kommune, som har søgt TrygFonden om at indgå et samarbejde om livreddere på Sønderstrand. Hvert år åbner TrygFonden nye livredderposter, og ifølge områdechef for sikkerhed, René Højer, sker det efter grundige overvejelser. 

”Vi vurderer hvert år, hvor livredderne vil kunne gøre mest gavn. Skagen er et populært sted blandt både danskere og udenlandske turister, og byen tiltrækker mange tusinde besøgende hvert år. Sønderstrand er derfor et oplagt sted at etablere livredning, så badegæsterne trygt kan gå i vandet,” fortæller René Højer, og fortsætter: 

”Jeg ser derfor frem til at fortsætte det gode samarbejde med Frederikshavn Kommune, som vi har haft igennem de seneste tre år om livreddere på Palmestranden.” 

Livredderne er gået i skarp træning

 
TrygFondens kystlivreddere vil være på stranden hver dag fra den 23. juni til den 16. august, og livredderne er allerede gået i skarp træning til den kommende sæson. 

”Vores livreddere er i fuld gang med at træne, så de er klar til at indlede badesæsonen på strandene og havnebadene i hele landet. De glæder sig meget til at komme til Sønderstrand, og jeg kan kun opfordre alle til at vælge den eller en anden strand, hvor der er livreddere. Hvis man bader imellem de rød-gule flag i strandkanten, som er livreddernes primære zone, holder de et skarpt øje med alle badende, og de kan komme til undsætning, hvis man kommer i nød,” siger René Højer. 

TrygFonden har i forvejen kystlivreddere tilknyttet 35 strande og havnebade i Danmark.