Kystlivreddere trækker i arbejdstøjet

I dag åbner TrygFonden Kystlivredning igen livreddertårnene på de danske strande og havnebade. Her vil livredderne hen over sommeren holde et vågent øje med alle badegæsterne og være klar med gode råd om badesikkerhed.

Sikkerhed TrygFondens specialuddannede kystlivreddere tager hul på en ny badesæson og åbner i alt 36 tårne på strande og havnebade rundt om i Danmark. I de næste otte uger er livredderne til stede på stranden hver dag fra kl. 11 til 19. Med sig har de baderådsfoldere og malebøger, som de gratis deler ud til børn og voksne. 

Livredderne har forberedt sig grundigt gennem hele foråret og trænet hårdt for at være klar til badesæsonen. 

”Sidste sommer havde vi et fantastisk vejr i store dele af badesæsonen, og der var mange mennesker på strandene. Livredderne gennemførte 49.644 indsatser, som bl.a. omfattede almindelig førstehjælp ved snitsår, dehydrering og bistik. Der var også en del forebyggende arbejde, hvor livredderne vejledte strandgæsterne om de særlige forhold, der gælder for den enkelte strand samt om vejrforhold. Af det samlede antal indsatser sidste år vurderes de 26 som aktioner, hvor personer har været i livsfare. Det høje aktivitetsniveau hos livredderne er et udtryk for, at livredderne gør en forskel ude på strandene,” siger René Højer, områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden. 

Slip aldrig børnene af syne

 
En livredder skaber tryghed og er trænet i at træde til, hvis den værst tænkelige situation opstår. Men de er ingen erstatning for mors og fars øjne. Erik Bech, der er kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, understreger, at det er vigtigt, at de voksne altid holder øje med børnene og aldrig lader dem bade alene. 

”Det kan ikke siges ofte nok – forældre må aldrig lade deres børn ude af syne, når de er i nærheden af vand. Derfor opfordrer vi altid til, at forældre bader sammen med deres børn og ikke blot holder øje inde fra stranden. Faktisk gælder det samme gode råd også for alle andre aldersgrupper. Man skal aldrig bade alene. Alle – også dygtige svømmere – kan komme i problemer med svære strømforhold eller et ildebefindende, og så kan hjælpen pludselig være langt væk,” siger kystlivredningschef Erik Bech og opfordrer samtidig alle strandgæster til at vælge en strand med livreddere, når de i de kommende uger søger ud til kysten for at nyde sommeren.