Alle Børn Cykler: Tilmeldingen til Danmarks største skolecyklings-kampagne er åben

Projektansvarlig

Projektansvarlig

Projektchef Christoffer Elbrønd er ansvarlig for projektet i TrygFonden.

Christoffer Elbrønd 45 26 08 06
Karen Bøgedal

Karen Bøgedal

Pressechef i TrygFonden

30 56 34 32

Under sloganet SEJE BØRN STYRER SELV sætter Alle Børn Cykler i år fokus på de gode oplevelser børn får af at cykle. For den daglige cykeltur giver ikke kun motion, men også selvtillid. Derfor skal vi bakke op om børnecykling og sikre trygge skoleveje. TrygFonden og Cyklistforbundet står bag projektet.

Sidste år var 136.000 børn tilmeldt Cyklistforbundet og TrygFondens populære børnemotionskampagne Alle Børn Cykler, og nu har skoler over hele landet igen muligheden for at få flere elever i sadlen. Tilmeldingen er nemlig åben på www.abc-abc.dk, og det er gratis at være med, når kampagnen kører fra 5.- 18. i september i år. 

Som sædvanlig er der fede præmier på højkant – fx nye cykler til hele klassen – og deres lærer, men der er mange andre gode grunde til at cykle med. Forskning viser igen og igen, hvor stor betydning fysisk aktivitet har på sundhed og indlæring. Senest har en gruppe af 25 internationale topforskere under en konference på Københavns Universitet peget på aktiv skoletransport som én af deres vigtigste anbefalinger til fysisk aktivitet i skole- og fritid.

Trygge rammer for skolecykling

Aktiv skoletransport kræver at både forældre og børn er trygge på cykelstien. Alle Børn Cykler er derfor også en opfordring til dialog om sikkerhed på skolevejen blandt forældre, skoler og kommuner. 

TrygFonden, som sammen med Cyklistforbundet står bag Alle Børn Cykler, håber, at årets tema kan være med til, at flere børn og forældre støtter op om skolecykling. En, sikker og helst ikke for lang skolevej er nemlig afgørende for, om forældre vælger at lade deres børn cykle til skole.

- De store gevinster for indlæring og sundhed viser, hvor vigtigt det er, at vi får flere børn til at cykle ved at skabe trygge rammer og opbakning fra forældre og lærere. Men vi skal også huske, at cykling giver børnene nogle gode oplevelser, som de også lærer af, og som kan være med til, at de fortsætter med at cykle, siger Christoffer Elbrønd, projektleder i TrygFonden. 

Årets slogan "Seje børn styrer selv" skal minde om, at skolecykling også giver børnene nogle gode oplevelser, som kan være med til, at de fortsætter med at cykle. 

- De fleste husker suset i maven, første gang man hjulede af sted på cyklen uden hjælp eller støtte. Eller følelsen af frihed, da man selv kunne cykle til skole med sine forældre og senere alene. Og den glæde ved at cykle vil vi med årets kampagne sætte fokus på, for det tror vi kan være med til at få børn op på cyklen, siger Maria Bech, kampagne- og kommunikationschef i Cyklistforbundet. 

Om Alle Børn Cykler

Kampagnen finder sted 5.-18. september og tilmeldingen er åben nu på www.abc-abc.dk. I de to uger kampagnen kører, samler eleverne point ved at cykle så mange dage som muligt – både til skole og i fritiden – og cykler man med cykelhjelm, giver det ekstra point. Efter kampagnen trækkes der lod om sjove og lækre præmier – bl.a. nye cykler til alle elever i en klasse og fede klassefester. 

Fakta om Alle Børn Cykler

• Det er gratis at være med i Alle Børn Cykler og tilmeldingen er åben helt frem til kampagnestart 5. september på www.abc-abc.dk.
• I 2015 var 136.000 elever fra hele Danmark tilmeldt Alle Børn Cykler.
• Eleverne havde i 2015 i alt 625.575 cykeldage i de to uger kampagnen varede. 
• Skolerne i Odense havde flest deltagere. Her cyklede 4.044 elever med i kampagnen. På andenpladsen lå Herning med 3.514 cyklende elever, mens Esbjerg med 3.380 deltagere indtog en flot tredjeplads. Eleverne i Herning kommune var flittigst på cyklerne og havde i alt 19.323 cykeldage.
• TrygFonden og Danmarks Cyklistforbund har samarbejdet om Alle Børn Cykler siden 2006.
• Se mere om de 25 topforskeres anbefalinger til fysisk aktivitet og aktiv skoletransport her.

Kontakt

For yderlige information kontakt venligst: Presseansvarlig Jan Thane: jat@cyklistforbundet.dk eller tlf. 40 70 83 78.

Sikker i trafikken

Gennem undervisning, træning, debat og kampagner ønsker TrygFonden at arbejde for, at færre kommer alvorligt til skade eller dør i trafikken. Der er særligt fokus på børn og unge, da ulykkerne stiger voldsomt i aldersgruppen 15-24 år.
Sikker i trafikken