Familie med hjerte

De kan ikke lade være at røre ved hende. Lade deres hænder forsigtigt strejfe den babybløde hud eller det silkebløde hår. Lægge hende på det lilla tæppe i børneværelset og bare kigge i timevis.

Trivsel 29. maj i år kom hun til verden. Deres førstefødte. Ved planlagt kejsersnit. Lisa Eskildsen og Thomas Opstrup taler næsten i munden på hinanden. Lykken over at være blevet forældre er så overvældende, at det er svært at holde noget tilbage.

Men med forældrerollen følger bekymringerne, spørgsmålene og en sær fornemmelse af skrøbelighed. Det overskygger på ingen måde glæden over at være blevet forældre, men den er pludselig blevet en del af deres liv.

”Vi er heldige og privilegerede. Vi har et stærkt forhold, fået et sundt barn og har forberedt os noget nær optimalt på at blive forældre. Men det er ikke ensbetydende med, at vi er udlærte og bekymringsløse. Tværtimod kan man indvende. For jo mere, vi ved, jo mere er der også at bekymre sig om…”    

Godt forberedt

Lisa kigger over på reolen fyldt med bøger om babyer, graviditet og ’den første tid’. Ingen kan klandre hende for ikke at have gjort sit hjemmearbejde. Og selv om alt er gået, som de kun kunne drømme om, er den lille nagende tvivl og bekymring en tilbagevendende passager i deres liv.


”For første gang forstår jeg, hvordan min egen mor havde det, da vi var børn. Men nu er det vores tur. Vi er ved at lære at være forældre og gå vores vej. Det er en daglig glæde og gave, men det er også en opgave, vi tager på os med største omhyggelighed og ydmyghed.” 

Lisa Eskildsen og Thomas Opstrup er med i ”Familie med Hjerte”-projektet. Sammen med andre par med vidt forskellig baggrund gennemgår de en intensiv forældreuddannelse. Målet er at give børnene og deres forældre den bedst tænkelige start på livet.