Fakta

Et partnerprojekt i samarbejde med TV 2/Bornholm og Region Hovedstaden.

TrygFonden gennemførte i 2015 en antropologisk undersøgelse af den bornholmske adfærdsændring for at identificere, hvad der har affødt den blivende effekt.

I 2008 etablerede TV 2/Bornholm, Region Hovedstaden og TrygFonden et samarbejde for at gøre bornholmerne til verdensmestre i førstehjælp

Sundhed

På Bornholm tager det i gennemsnit 10 minutter for ambulancen at nå frem, og derfor er det vigtigt, at bornholmerne kan og tør træde til med hjælp, indtil de professionelle ambulancereddere kan tage over.

Det er blevet mere trygt at bevæge sig rundt på solskinsøen, efter at 10.000 bornholmere nu har gennemført et kursus i livreddende førstehjælp – det er knap hver fjerde af øens indbyggere - og 1.500 har været på hjertestarterkursus.

1.500 har været på hjertestarterkursus
Bornholm redder liv var et samarbejds- og forskningsprojekt i 2008-2010 mellem Region Hovedstaden, TV 2/Bornholm og TrygFonden. TrygFonden har desuden opstillet flere hjertestartere på øen og doneret en helikopterlandingsplads ved Bornholms Hospital.

Før projektets start i 2008 trådte personer til med livreddende førstehjælp ved 20 pct. af tilfældene med bevidnede hjertestop uden for hospital, og ingen overlevede. I dag sker det i over 75 pct. af tilfældene.

TrygFonden gennemførte i 2015 en antropologisk undersøgelse af den bornholmske adfærdsændring for at identificere, hvad der har affødt den blivende effekt. Resultaterne bliver afrapporteret på EMS2016-kongressen i foråret 2016.

Akut hjælp

Hvert minut tæller, når et menneske falder om med hjertestop eller stroke. Derfor arbejder TrygFonden for, at flere kan og tør træde til med livreddende førstehjælp. Flere tilgængelige hjertestartere, træning i hjertelungeredning samt mere viden om hjertestop og stroke skal være med til at redde liv.
Akut hjælp

Sammen skaber vi tryghed