DSB - opsætning af hjertestartere

Fakta

Et samarbejde med DSB


TrygFonden og DSB har opsat hjertestartere på 65 stationer i hele landet. Derudover er 520 DSB- og S-tog blevet udstyret med hjertestartere.

DSB og TrygFonden indgik i 2014 et samarbejde om opsætning af hjertestartere på 65 udvalgte togstationer i hele landet og hjertestartere i 520 DSB - og S-tog.

Sundhed

Ved hjertestop er hurtig hjælp afgørende. Et stød med en hjertestarter kan betyde forskellen mellem liv og død, og derfor er det altafgørende, at der er en hjertestarter i nærheden, når et menneske falder om. Et hjertestop kan ske hvor som helst, men stationer er et af de steder, hvor der hyppigst forekommer hjertestop.

Et hjertestop kan ske hvor som helst, men stationer er et af de steder, hvor der hyppigst forekommer hjertestop
Derfor har DSB og TrygFonden indgået et samarbejde, der skal forbedre tilgængeligheden af hjertestartere på danske stationer og i tog.  

Alle hjertestartere er opsat, og medarbejderne er uddannet.

TrygFonden har sammen med DSB produceret en film om livreddende førstehjælp til brug for info-skærmene i S-tog.

Akut hjælp

Hvert minut tæller, når et menneske falder om med hjertestop eller stroke. Derfor arbejder TrygFonden for, at flere kan og tør træde til med livreddende førstehjælp. Flere tilgængelige hjertestartere, træning i hjertelungeredning samt mere viden om hjertestop og stroke skal være med til at redde liv.
Akut hjælp