Fakta

Et projekt som TrygFonden står bag og driver.

TrygFonden ønsker at gøre Danmark til det land i verden, hvor flest overlever et hjertestop uden for hospital


Du kan redde liv er en længerevarende og ambitiøs satsning, der skal få endnu flere danskere til at yde livreddende førstehjælp og bruge hjertestartere

Sundhed

Hvert år falder 3.500 personer i Danmark om med hjertestop uden for hospital, og 12 pct. overlever. Hvis flere danskere kan og tør træde til med livreddende førstehjælp, vil flere liv kunne reddes.

TrygFonden har derfor besluttet at sætte massiv fokus på, at alle kan redde liv – også selvom man ikke har været på førstehjælpskursus.

en helt ny førstehjælpskultur

Budskabet er, at det er vigtigt at gøre noget – og at man ikke kan gøre noget forkert. Ambitionen er høj - 85 pct. af de personer, der falder om med hjertestop uden for hospital, skal have livreddende førstehjælp, inden ambulancen når frem. I 2011 var det i 58 pct. af tilfældene, at vidner trådte til med hjælp, og tilbage i 2001 var det blot 19 pct. Vi er altså allerede nået langt i Danmark, men vi kan og skal blive endnu bedre til at træde til med hjælp.

Med indsatsen har vi sat os de hidtil mest ambitiøse mål på genoplivningsområdet noget sted i verden. Vi håber derfor, at danskerne vil være med til at skabe en helt ny førstehjælpskultur – en kultur, hvor vi selvfølgelig hjælper hinanden, når det er allermest nødvendigt. 


 Klassesæt til hjertestart i skolen  

Klassesæt til hjertestart i skolen

Bestil et klassesæt, der indeholder en undervisnings-dvd, hvor en instruktør guider dine elever og dig igennem hele forløbet

Læs mere

     
     

Akut hjælp

Hvert minut tæller, når et menneske falder om med hjertestop eller stroke. Derfor arbejder TrygFonden for, at flere kan og tør træde til med livreddende førstehjælp. Flere tilgængelige hjertestartere, træning i hjertelungeredning samt mere viden om hjertestop og stroke skal være med til at redde liv.
Akut hjælp

Sammen skaber vi tryghed

Sociale medier