Emergency Medical Services (EMS) 2016-2018

Fakta

Kongressen Emergency Medical Services 2018 vil bl.a. have fokus på stroke. TrygFonden deltager og vil præsentere TrygFondens hjerteløberkoncept. Planen er, at kongressen i regi af European EMS Leadership fra 2019 flytter til en ny europæisk hovedstad.
Projektansvarlig

Projektansvarlig

Projektchef Grethe Thomas er ansvarlig for projektet i TrygFonden.

Grethe Thomas 41 77 93 00

Ambitionen med EMS kongresserne er at etablere et internationalt forum, der kan fremme samarbejdet og erfaringsudvekslingen på tværs af hele verden med henblik på best practice.

Sundhed

TrygFonden var co-host på EMS 2016 sammen med Lærdal Fonden og Den Præhospitale Virksomhed i Region Hovedstaden. I forbindelse med kongressen blev der etableret et Global Resuscitation Alliance (GRA), der skal fokusere på best practice inden for genoplivning globalt.

Best practice tager udgangspunkt i Case Danmark, som internationalt er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan det er lykkedes Danmark at tredoble overlevelsen efter hjertestop uden for hospital.

TrygFondens mål er, at 85 pct. af danskerne skal træde til med livreddende førstehjælp for at flere overlever hjertestop
Ved EMS 2017 satte GRA det mål, at alle lande i verden skal hæve overlevelsen efter hjertestop med 50 pct. fra udgangspunktet i det pågældende land. I dag overlever 13 pct. et hjertestop uden for hospital i Danmark, så målet er, at 19,5 pct. skal overleve et hjertestop. Denne udmelding fra GRA passer ind i TrygFondens mål om, at 85 pct. af danskerne skal træde til med livreddende førstehjælp.

TrygFondens rekord med 7500 deltagere, der redder liv i 11 byer, blev afholdt på åbningsdagen for EMS 2017 og fik sat et nationalt fokus på, hvor vigtigt det er at træde til med livreddende førstehjælp. Der deltog 1.400 personer fra 42 forskellige lande ved EMS2017 – en fremgang fra 2016 både hvad angår deltagere og nationaliteter.