Interventionsforskning i den offentlige debat

Fakta

TrygFonden samarbejder med videnskabssitet videnskab.dk om at sætte fokus på den praksisnære interventionsforskning inden for TrygFondens fokusområder – heriblandt den forskning, som TrygFonden har støttet.

Formålet er at sætte den frembragte viden fra forskningen endnu bedre i spil i samfundet og samtidig sætte et endnu mere kvalificeret fokus på interventionsforskningen.

Temaet kaster blandt andet lys over, hvordan forskerne arbejder med interventionsforskning, der involverer en forskningsbaseret udvikling og evaluering af en given indsats, et samarbejde med praktikerne på området, og potentiel nytteværdi for almindelige borgere.

”Vi har fokus på at fremme viden og forskning på de områder, vi arbejder med. Det ligger os stærkt på sinde at bidrage til at sikre, at beslutninger i samfundet kan træffes på et solidt grundlag. Det kræver viden, som forskerne skaber, og en informeret debat, som man kan have, når den viden bliver spredt. Derfor støtter vi produktionen af dette tema på Videnskab.dk,” siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

”Forskerne arbejder på områder, som har indflydelse på rigtig mange menneskers liv. Deres resultater gør en konkret forskel og kan både føre til nye løsninger, og til at nytteløse indsatser skrottes. Samtidig rummer feltet særlige udfordringer med forskningsmetoder og samarbejder med de erfarne praktikere. Det borgernære og de særlige problemstillinger for netop denne type forskning gør det særdeles relevant for Videnskab.dk at styrke dækningen her,” siger Vibeke Hjortlund, chefredaktør for Videnskab.dk.

Læs mere om projektet her: https://videnskab.dk/topic/interventionsforskning