Fakta

Natteravnene hører under Fonden for Socialt Ansvar og støttes bl.a. af TrygFonden, DSB og Carlsberg.

Natteravnene har eksisteret i Danmark siden 1998. Som gode rollemodeller er deres primære mål at skabe større tryghed i nattelivet og udvise omsorg og ansvarlighed.Natteravnene skaber tryghed for unge i nattelivet ved at være omsorgsfulde og til stede på gader og stræder

Trivsel Rundt om i landet kan man støde på de gule Natteravne. De er på gaden om eftermiddagen eller i weekendens sene aften- og nattetimer for at skabe tryghed i nærmiljøet og udvise omsorg for specielt de unge.

Børn og unge kan henvende sig til Natteravnene, hvis de føler sig utrygge, er for berusede til at finde hjem, eller hvis de har brug for at låne en mobiltelefon. Og der er også tid til at tage en snak om alt det, der fylder de unges tanker.

Som Natteravn skal man ikke have den sure mine på eller løfte pegefingre, for så får man ingen kontakt med de unge.

"Vi bliver udelukkende mødt med positive reaktioner. Alle går med tommelfingeren op og siger, at det er fedt, vi er her," siger Claus Nielsen, Natteravn i Kolding.

Natteravnene gik første gang på gaden i Danmark i 1998. Siden er der etableret 170 lokalforeninger med omkring 3.700 aktive ravne i Danmark, Grønland og Færøerne.

TrygFonden har støttet Natteravnenes arbejde siden 2004, og derudover bidrager også DSB og Carlsberg til Natteravnens virke.

Har du lyst til at være Natteravn eller måske starte en lokalforening i din by, kan du kontakte Natteravnenes Landssekretariat. 

 

Et liv uden kriminalitet

Kriminalitet skaber utryghed i befolkningen, er ofte traumatiserende for dem, det går ud over og ødelæggende for dem, der begår den. Med oplysning og udvikling af konkrete redskaber vil TrygFonden arbejde for at forebygge og lindre følgerne af kriminalitet. Danmark har EU-rekord i indbrud, og 75 pct. af al kriminalitet begås af gengangere.
Et liv uden kriminalitet

Sammen skaber vi tryghed

Sociale medier