Fakta

Et partnerprojekt i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk.

Projektet skal undersøge og finde løsninger på, hvordan man forebygger overgældssætning blandt unge mellem 18 og 30 år

Hver tyvende ung mellem 18 og 30 år har gældsproblemer. Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden er gået sammen for at nedbringe tallet med projektet Plus på kontoen.

Trivsel

Mange danske unge har ondt i økonomien. Faktisk har 11,4 pct. af de 18-30-årige gentagne betalingsproblemer.

Unge, der har svært ved at betale regningerne, trives markant dårligere end deres jævnaldrende. De har dårligere helbred og er mindre tilfredse med deres liv, og deres dårlige økonomi betyder blandt andet, at de oftere fravælger samvær med vennerne, ikke kommer til tandlægen og ikke køber ordineret medicin, når de er syge.

For en del af de unge udvikler den dårlige økonomi sig til gældsproblemer. 4,8 pct. af de 18-30-årige er registreret i RKI. Når gælden først er vokset unge over hovedet, kan det være svært at få økonomien på ret køl igen, og problemerne kan præge de unges liv i mange år.

Færre unge skal ende i en gældsspiral, der kan påvirke dem negativt i mange år frem

“Vi ved, at gældsproblemer påvirker de unge helt ned til, om de får noget ordentligt at spise, og om de sover godt om natten. Og generelt viser vores analyser, at unge med gældsproblemer har en betydeligt lavere tilfredshed med livet, og at deres egen oplevelse af deres helbred er langt dårligere end unge uden gældsproblemer. Både for de unges og for samfundets skyld bør vi sætte ind med forebyggelse, så færre unge ender i en gældsspiral, der kan påvirke dem negativt i mange år frem og gøre deres muligheder for at bidrage positivt til samfundet betydeligt ringere,” siger Gurli Martinussen.

Med kassekreditter, afbetalingsordninger og hurtige, digitale forbrugslån er adgangen til forbrugerkredit accelereret voldsomt i det nye årtusinde.

TrygFonden arbejder med Forbrugerrådet Tænk om at reducere gældsproblemer blandt unge samt øge den økonomiske tryghed og trivsel - bl.a. gennem mediekampagner og besøg på uddannelsesinstitutioner for at starte en dialog med de unge om deres hverdagsøkonomi og forbrugsvaner.

 

 Ungdomsliv på kredit  

Ungdomsliv på kredit

Læs rapporten fra første fase af projektsamarbejdet "Plus på kontoen" mellem Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden

Læs mere

     
     

En chance i livet

Alle børn og unge skal have de bedste muligheder for at udvikle deres personlige, sociale og faglige kompetencer. TrygFonden vil arbejde for, at flere unge får en kompetencegivende uddannelse, da dette mindsker risikoen for misbrug, social isolation, kriminalitet, kroniske sundhedsproblemer og arbejdsløshed.
En chance i livet

Sammen skaber vi tryghed