Fakta

Et partnerprojekt med Søsportens Sikkerhedsråd

 

I 2018 indgik TrygFonden og Søsportens Sikkerhedsråd et fornyet samarbejde om projektet SejlSikkert, der har til formål at reducere antallet af drukneulykker til søs. 

TrygFonden og Søsportens Sikkerhedsråd samarbejder om at reducere antallet af drukneulykker til søs.

Sikkerhed
 
Fra 2007 til 2016 døde 103 personer i Danmark i forbindelse med fritidsaktiviteter i båd på åbent vand. De fleste af dem var mænd på over 44 år. Det er færdsel på havn og fritidsaktiviteter med båd, der oftest koster de ”voksne” mænd livet – og mænd har generelt langt flere drukneulykker end kvinder. Særligt udsatte er de 45-54-årige, der i 2016 stod for mere end hvert fjerde druknedødsfald. 
MÅLET ER AT SKABE EN ØGET SIKKERHEDSKULTUR
TrygFonden indgik på den baggrund i 2018 et fornyet samarbejde omkring projektet SejlSikkert med Søsportens Sikkerhedsråd. I stedet for at fokusere på at redde mennesker, når de er kommet galt af sted, er fokus nu på at forhindre folk i at komme ud for en ulykke ved en øget sikkerhedsadfærd både før og under sejladsen. 

 

For at udbrede og forankre SejlSikkert-indsatsen arbejdes der tæt sammen med Søsportens Sikkerhedsråds medlemmer og interessenter. Målet er at skabe en øget sikkerhedskultur i klubben, på havnen og på havet.

Indsatsen har tre omdrejningspunkter:

  • En landsdækkende kampagneindsats med budskaber, der er målrettet fritidsfiskere og fritidssejlere. 
  • Et netværk af ambassadører, instruktører og udstyrsforretninger, der skal gå i dialog med målgruppen, hvor den færdes.
  • En række målgruppespecifikke materialer, der fremmer og understøtter sikkerhed til søs.

Humor har været et værktøj i kampen for sikkerheden til søs. I 2016 blev kampagnen ”Undgå at ende som fiskeføde” lanceret for at skabe synlighed om budskabet om sikkerhed til søs. Kampagnen nåede vidt omkring på de sociale medier og kampagneelementer blev sendt til godt 700 havne, klubber og mange andre.

I 2017 havde årets kampagne fokus på ”den usynlige redningsvest” –  med en venlig reference til dem, der ikke bruger redningsvest, og i 2018 blev der sat fokus på, hvor svært det er at komme op i båden igen, hvis man pludselig er faldet i vandet. Se her, hvordan humoren igen blev taget i brug i den gode sags tjeneste.  

I 2016 blev SejlSikkerts ambassadør- og instruktørkorps etableret. Rekrutteringen har været en stor succes, og i 2019 er der over 450 frivillige, der arbejder med at udbrede budskabet om øget sikkerhed i deres lokale sejler- eller fiskermiljøer.

 

 

 

Respekt for vand

TrygFonden ønsker at reducere antallet af drukneulykker. Gennem forebyggelse, uddannelse og livredningstjeneste vil TrygFonden skabe respekt for vand og øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes.
Respekt for vand

Sammen skaber vi tryghed