Fakta

Et partnerprojekt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

Kampagnen, der startede i 2007, har som mål at ændre danskernes solvaner.

Kræft i huden kan forebygges næsten 90 pct., men alligevel er det den mest hyppige kræftform i Danmark

Projektansvarlig

Projektansvarlig

Udviklingschef Dorte McGugan Pedersen er ansvarlig for projektet i TrygFonden.

Dorte McGugan Pedersen 45 26 08 07

Danskernes vaner i solen skal ændres. Kræft i huden er den hyppigste kræftform herhjemme

Sundhed

TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse har siden 2007 samarbejdet om Solkampagnen Skru ned for solen mellem 12 & 15. Solkampagnen blev iværksat i forsøget på at nedbringe antallet af tilfælde af kræft i huden blandt danskerne gennem oplysning om fornuftig soladfærd.

Betegnelsen dækker over to typer kræft - nemlig almindelig hudkræft og modermærkekræft. Begge kræftformer har været i voldsom stigning i de seneste 30 år. Mere end 155.000 danskere lever med kræft i huden. Der konstateres hvert år ca. 13.500 nye tilfælde af almindelig hudkræft og ca. 2.000 nye tilfælde af modermærkekræft.

KRÆFT I HUDEN ER DEN HYPPIGSTE KRÆFTDIAGNOSE I DANMARK
Heldigvis kan op til 90 pct. af disse kræfttilfælde forebygges med fornuftig soladfærd. Solkampagnen blev derfor iværksat i forsøget på at nedbringe antallet af tilfælde af kræft i huden blandt danskerne gennem oplysning om fornuftig soladfærd.

Med sloganet ’Skru ned for solen mellem 12 & 15’ og de fire solråd: skygge, solhat, solcreme og sluk solariet er kampagnen tænkt som en venlig håndsrækning.

Kampagnens målgrupper

Kampagnen 'Skru ned for solen' mellem 12 og 15’ er rettet mod forskellige målgrupper med hovedfokus på børnefamilier samt unge:

  • Børn og personale i daginstitutioner
  • Danskere i sommerlandet og på solferie
  • Unge mellem 14 og 24 år
  • Solariebrugere
  • Skoleelever
  • Skolelærere
  • Kommunale ledere og sundhedspersonale.

Lev sundt

Mere motion, sundere kost, begrænset alkoholforbrug, ingen rygestart og respekt for solen. TrygFonden vil bidrage til, at flere børn og unge grundlægger en sund livsstil tidligt i livet, samt at flere lever et længere liv med bedst mulig livskvalitet.
Lev sundt

Sammen skaber vi tryghed

Sociale medier