Fakta

Et projekt som TrygFonden står bag og driver.

TrygFonden Besøgshunde er hunde og hundeejere, som spreder glæde på institutioner i Danmark. Ca. 700 besøgshunde er tilknyttet omkring 800 besøgssteder, og der optages løbende nye hundeekvipager.

Se mere

Besøgshunde.dk

TrygFonden Besøgshunde er et korps af familiehunde, der sammen med deres ejere er godkendt til at besøge udfordrede og sårbare mennesker på ældrehjem og andre plejeboliger i Danmark. TrygFonden Besøgshunde blev etableret i 2010

Trivsel

TrygFondens Besøgshunde er et korps af sunde, robuste og glade familiehunde med en rolig adfærd. Deres ejere er kompetente hundeejere, der ønsker at dele deres hund og give en smule af deres tid til sårbare mennesker, der ellers ikke har mulighed for kontakt til en hund. For at blive godkendt som besøgshund i ordningen skal hund og ejer gennem en rekrutteringsproces, der skal sikre, at besøget bliver en god oplevelse for alle parter.

TrygFonden Besøgshunde er en landsdækkende ordning 

TrygFonden Besøgshunde har eksisteret siden 2010. I 2013 blev ordningen landsdækkende, og i 2015 blev den udvidet til ikke kun at være et tilbud til plejecentre men også andre typer af plejeboliger fx bosteder for udviklingshæmmede og mennesker med erhvervet hjerneskade.

Ved udgangen af 2018 var over 700 hundeekvipager og 800 besøgssteder tilknyttet TrygFonden Besøgshunde, og der kommer løbende flere til.

Tilknyttet forskningsprojekt

2010-2013 gennemførtes et forskningsprojekt, hvor forskere fra Aarhus Universitet undersøgte, hvordan kontakten til hunde påvirker ældre og dementes mentale velbefindende. I 2015-2018 gennemføres endnu et forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan man kan optimere besøgene med en besøgshund.

Resultaterne fra forskningen implementeres løbende i både driften og udviklingen af besøgshundeordningen.

Spot image

Besøgshunde.dk

Bliv klogere på besøgshundeordningen, læs om hvem vi er, meld jer til, eller hør nogle af vores hundeejeres gode historier på vores hjemmeside.

Besøg www.besøgshunde.dk

Sammen skaber vi tryghed

Sociale medier