Fakta

Et projekt som TrygFonden står bag og driver.
 

TrygFonden Hjertestarter–Netværket er det største af sin art i verden, og de mange registrerede hjertestartere er hver dag med til at redde liv

På hjertestarter.dk, som TrygFonden driver, kan alle - privatpersoner, offentlige og private virksomheder - registrere sin hjertestarter og se, hvor den nærmeste er placeret

Sundhed

Hvert år får omkring 3.500 mennesker i Danmark hjertestop uden for hospitalet. I dag overlever 12 pct. af de danskere, der har fået et hjertestop. Til sammenligning var overlevelsen 4,5 pct. i 2002. 

Hjertestartere gavner kun, hvis man ved, hvor de er.

Derfor er det vigtigt at få registreret alle hjertestartere i landet. TrygFonden opfordrer alle, der har en hjertestarter, til at tilmelde den på hjertestarter.dk og gøre den tilgængelig døgnet rundt. Oplysningerne om, hvor hjertestarterne i Danmark befinder sig, kan både ses på hjertestarter.dk og på app'en TrygFonden Hjertestart. Oplysningerne deles med regionernes AMK-vagtcentraler landet over, så førstehjælpere kan guides til nærmeste hjertestarter ved et 1-1-2 opkald.

Hjertestarter–Netværket er det største af sin art i verden, og de mange registrerede hjertestartere er hver dag med til at redde liv. 

I dag yder 65 pct. af danskerne livreddende førstehjælp. Det er TrygFondens ambition at hæve dette tal til 85 pct. ved udgangen af 2018.

hjertestarter.dk kan du se instruktionsfilm og lære at bruge en hjertestartersamt læse om nogle af de tilfælde, hvor TrygFondens hjertestartere har reddet liv.


 Hjertestarter donation  

Hjertestarter donation

TrygFonden støtter udstyr og kurser

Læs mere

 Klassesæt til hjertestart i skolen
 

Klassesæt til hjertestart i skolen

Bestil et klassesæt, der indeholder en undervisnings-dvd, hvor en instruktør guider dine elever og dig igennem hele forløbet.

Læs mere

     

Akut hjælp

Hvert minut tæller, når et menneske falder om med hjertestop eller stroke. Derfor arbejder TrygFonden for, at flere kan og tør træde til med livreddende førstehjælp. Flere tilgængelige hjertestartere, træning i hjertelungeredning samt mere viden om hjertestop og stroke skal være med til at redde liv.
Akut hjælp

Sammen skaber vi tryghed