Fakta

Et projekt som TrygFonden står bag og driver.
 

TrygFonden Hjertestarter–Netværket er det største af sin art i verden, og de mange registrerede hjertestartere er hver dag med til at redde liv

På hjertestarter.dk, som TrygFonden driver, kan alle - privatpersoner, offentlige og private virksomheder - registrere sin hjertestarter og se, hvor den nærmeste er placeret

Sundhed

Hvert år får omkring 4.000 mennesker i Danmark hjertestop uden for hospitalet. I dag overlever 10,4 pct. af de danskere, der har fået et hjertestop. Til sammenligning var overlevelsen 3,8 pct. i 2003.

Hjertestartere gavner kun, hvis man ved, hvor de er.

Derfor er det vigtigt at få registreret alle hjertestartere i landet. TrygFonden opfordrer alle, der har en hjertestarter, til at registrere den på hjertestarter.dk og gøre den tilgængelig døgnet rundt. Oplysningerne om, hvor hjertestarterne i Danmark befinder sig, kan både ses på hjertestarter.dk og på app'en TrygFonden Hjertestart. Oplysningerne deles med regionernes akutberedskaber landet over, så førstehjælpere kan guides til nærmeste hjertestarter ved et 1-1-2-opkald.

Hjertestarter–Netværket er det største af sin art i verden, og de mange registrerede hjertestartere er hver dag med til at redde liv. 

hjertestarter.dk kan du se instruktionsfilm og lære at bruge en hjertestarter samt læse om nogle af de tilfælde, hvor TrygFondens hjertestartere har reddet liv.

Du kan redde liv

I dag yder 67,5 pct. af danskerne livreddende førstehjælp. Det er TrygFondens ambition at hæve dette tal til 85 pct. Med ’Du kan redde liv’-kampagnen sætter vi fokus på, at alle kan redde liv – også selvom man ikke har været på førstehjælpskursus. Budskabet er, at det er vigtigt at gøre noget, og at man ikke kan gøre noget forkert.

TrygFondens mål er ambitiøse: Vi vil være med til at skabe en helt ny førstehjælpskultur, hvor vi hjælper hinanden, når det er allermest nødvendigt.

Besøg Du kan redde livs Facebook-side.

 Hjertestarter donation  

Hjertestarter donation

TrygFonden støtter udstyr og kurser

Læs mere

 
     

Akut hjælp

Hvert minut tæller, når et menneske falder om med hjertestop eller stroke. Derfor arbejder TrygFonden for, at flere kan og tør træde til med livreddende førstehjælp. Flere tilgængelige hjertestartere, træning i hjertelungeredning samt mere viden om hjertestop og stroke skal være med til at redde liv.
Akut hjælp

Sammen skaber vi tryghed