Fakta

Et partnerprojekt i samarbejde med Dansk Svømmeunion.

TrygFonden Kystlivredning er en permanent kystlivredningstjeneste, hvis klare mål er at nedbringe antallet af drukneulykker.

TrygFonden Kystlivredning opererer med både forebyggende indsatser, uddannelse og livreddere i bestræbelserne med at øge bade- og vandsikkerheden samt at skabe respekt for vand.

TrygFonden Kystlivredning er TrygFondens initiativ for at forebygge drukneulykker og øge bade- og vandsikkerheden på danske strande og havnebade

Sikkerhed

 

I et land som Danmark med en forholdsmæssig stor kyststrækning er det naturligt, at der er mange aktiviteter på og ved vandet. Og uanset om yndlingsbeskæftigelsen er at svømme, sejle, fiske, surfe, dykke, soppe eller hoppe, er det vigtigt at vide, hvordan du passer på dig selv og andre. 

I TrygFonden arbejder vi derfor for at gøre strandene, havnene og det åbne hav til et mere sikkert sted at opholde sig.

TrygFonden Kystlivredning

Siden 1998 har TrygFonden via TrygFonden Kystlivredning arbejdet sammen med Dansk Svømmeunion om at forebygge drukneulykker i Danmark via oplysning, livredningstjeneste og opsætning af redningskranse. 

Vi forebygger ulykker, samler viden og lærer danskerne at have respekt for vand. 

TrygFonden Kystlivredning startede som projekt Tryg På Stranden og er i dag en permanent kystlivredningstjeneste, der hvert år uddanner ca. 200 kystlivreddere efter internationale standarder. 

I 2019 udførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 67.479 indsatser, hvoraf de 12 betegnes som livreddende.

VANDSPORT ER I VÆKST OG DER HAR ALDRIG VÆRET STØRRE GRUND TIL AT ØGE SIKKERHEDEN

Hver sommer åbner TrygFondens rød- og hvidstribede livreddertårne ved de danske strande og havnebade. I sæsonen (der er timet efter skolernes sommerferie) har TrygFonden omkring 200 kystlivreddere tilknyttet de i alt 37 livredderposter langs de danske kyster. Herudover kører LivredderPatruljen rundt på mere end 50 strande for at undervise børn og voksne i vand og sikkerhed. 

Livredning i børnehøjde 

For at sætte yderligere fokus på vand og sikkerhed i børnehøjde bragte DR – med støtte fra TrygFonden – i 2017 tv-serien ”Livredderne” med fokus på børn og livredning. Serien bestod af godt 20 afsnit over to sæsoner og blev sendt på DR Ultra, der primært henvender sig til børn i alderen 7-12 år. Serien er genudsendt indtil flere gange og kan desuden kan ses på dr.dk og Youtube. 
Der er udviklet en app, der giver børnene mulighed for at træne forskellige aspekter inden for livredning. Download appen ”Livredder” her.

Der er udviklet en app, der giver børnene mulighed for at træne forskellige aspekter inden for livredning.

Lær meget mere om TrygFondens Kystlivredning og om vandsikkerhed generelt på respektforvand.dk.

Spot image

Materialer om vandsikkerhed

Hos TrygFonden Kystlivredning kan du bestille forskellige materialer om vand og badesikkerhed. Se dem alle her.

Se vores materialer

Respekt for vand

TrygFonden ønsker at reducere antallet af drukneulykker. Gennem forebyggelse, uddannelse og livredningstjeneste vil TrygFonden skabe respekt for vand og øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes.
Respekt for vand

Sammen skaber vi tryghed

Sociale medier