Ny rapport: Lokalmiljøet helt afgørende i indsatsen mod radikalisering og ekstremisme

Lokalmiljøet skal opprioriteres i kampen med radikalisering og voldelig ekstremisme i Danmark. Det foreslår en ny rapport fra TrygFonden og CERTA.

Trivsel

Angrebene mod Krudttønden og synagogen i København og terrorangrebene i Paris i 2015 understregede, hvad radikalisering og ekstremisme kan føre til, og hvorfor det er så vigtigt at forebygge, inddæmme og modvirke. Radikalisering og voldelig ekstremisme udgør ikke kun en trussel mod den fælles sikkerhed og de grundlæggende værdier, som det danske samfund bygger på. Det skaber også utryghed og mistrivsel i skoler, boligområder, lokalsamfund og i sociale fora på internettet.

En stor undersøgelse af, hvad der bidrager til at skabe modstandskraft mod radikalisering og voldelig ekstremisme i lokalmiljøer, er gennemført af analyse- og rådgivningsvirksomheden CERTA Intelligence & Security A/S. Undersøgelsens resultater er i offentliggjort i samarbejde med TrygFonden i rapporten "Modstandskraft mod radikalisering og voldelig ekstremisme".

Rapporten kommer med en række konstruktive forslag til, hvilke aktører og strukturer der bedst kan bidrage til at modvirke radikalisering af unge mennesker.

Download eller bestil hele rapporten i boksen til højre.