Den Sociale Kapitalfond - resultater og erfaringer

Siden 2011 har TrygFonden via Den Sociale Kapitalfond investeret i udviklingen af sociale virksomheder som en vej til et mere inkluderende arbejdsmarked. Læs om Fondens resultater og erfaringer i denne rapport.

Trivsel

I perioden 2014-2017 tilfører TrygFonden 50 mio. kr. i kapital til Den Sociale Kapitalfond, som investerer i sociale virksomheder samtidig med at de bliver tilbudt kompetencestøtte og forretningsmæssig sparring.
Målet er klart - succes både forretningsmæssigt og socialt samt at skabe flere pladser i fællesskabet på et økonomisk bæredygtigt grundlag.

Overskrifter på erfaringer og resultater:

  • Behovet er stort
  • Det kan blive meget større
  • Det sociale iværksætterunivers er en udfordring

Gode rollemodeller
Arbejdet i Den Sociale Kapitalfond har også inspireret andre. Erfaringerne danner eksempelvis grundlag for regeringens sociale vækstprogram, hvor etablerede sociale virksomheder siden 2013 har fået hjælp til forretningsudvikling af Den Sociale Kapitalfonds management team. På baggrund af de foreløbige resultater har regeringen besluttet at gøre vækstprogrammet til et af de centrale elementer i indsatsen for socialøkonomiske virksomheder frem til 2016. Her kommer Den Sociale Kapitalfond til at gennemføre rådgivnings- og udviklingsforløb for i alt 32 socialøkonomiske virksomheder.

Læs mere om Den Sociale Kapitalfond