Redningsvest-undersøgelse

I vores notat om undersøgelsen af sejlere og fiskeres brug af redningsvest i Danmark, kan du læse, hvem der bruger den, hvem der ikke gør, og hvad der kan få endnu flere til at trække vesten over hovedet, når de er ude på vandet.

I en omfattende undersøgelse har Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden talt hvor mange fiskere og sejlere, der bærer redningsvest, når de sejler ind og ud af de danske havne. Optællingen er foretaget i 15 havne fordelt over hele landet og inkluderer 1.970 både. 

Undersøgelsen viser, at 55 pct. af personerne ombord bærer redningsvest. Og der er stor forskel fra båd til båd. Når én person ombord bærer redningsvest, bærer alle ofte redningsvest, hvilket ses i 46 pct. af bådene. I 39 pct. af tilfældene er der ingen, der bærer vest på bådene. 

Sejlerne er bedst til at trække den livreddende vest over hovedet. Knap tre ud af fem sejlere havde redningsvest på, mens det var godt hver fjerde fisker.

Du kan læse og downloade rapporten her.

Respekt for vand

TrygFonden ønsker at reducere antallet af drukneulykker. Gennem forebyggelse, uddannelse og livredningstjeneste vil TrygFonden skabe respekt for vand og øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes.
Respekt for vand