Unge og vold i nattelivet

En undersøgelse lavet af analysefirmaet Rådgivende Sociologer i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd viser, at unge føler sig trygge, når de går i byen. - Og dette til trods for, at de unge tror, at der er mere vold i nattelivet, end der faktisk er. Læs hele undersøgelsen her på siden.

Trivsel Unge tror, at vold i nattelivet forekommer oftere, end det faktisk er tilfældet. Men fordi unge bygger deres opfattelse af voldsrisikoen på egne erfaringer snarere end på mediebilledet, føler de sig generelt trygge, når de går i byen.

De færreste er blevet udsat for vold på en bytur eller til en fest. Derfor er de fleste danske unge sjældent nervøse for at møde vold i nattelivet. Men fordi unge fornemmer, nattelivet kan være mere voldeligt, end de selv har erfaring for, undgår de steder, de opfatter som usikre.

Til gengæld giver det de unge tryghed, at de det meste af tiden følges med andre, når de er i byen. Danske unge er også gode til at gå fra situationer, de opfatter som truende. Truende situationer handler for de fleste om andre unge, som enten er på stoffer, virker aggressive eller fremstår som en bande.