Næstved-klasse løb med cyklerne

Årets vindere i Alle Børn Cykler kampagnen er fundet. Blandt mere end 7000 skoleklasser fra hele landet vandt 6. A fra Sydbyskolen i Næstved.

Sikkerhed ”Så behøver jeg ikke længere køre på min mors gamle cykel,” lød det begejstret fra Sofie Skafte fra 6. A på Sydbyskolen i Næstved, da hun fik nyheden om førstepræmien i årets udgave af Alle Børn Cykler: Splinternye Batavus cykler til alle 22 elever i klassen – og en cykel til klasselæreren. 

150.000 skolelever var i år tilmeldt Cyklistforbundets og TrygFondens kampagne Alle Børn Cykler, et rekordhøjt antal. Mere end 7000 klasser på skoler over hele landet deltog i den to uger lange kampagne, da den blev gennemført i begyndelsen af september. 

Eleverne i 6. A vidste intet om, at de havde vundet, da Cyklistforbundets kampagneleder Maria Bech torsdag formiddag bankede på døren og overbragte dem den gode nyhed. Der udbrød jubelscener i klassen, hvor eleverne omfavnede hinanden og gav bunkevis af high fives. 

”Jeg er fantastisk glad for, at den her klasse vinder. Vores skole ligger tæt på et socialt boligbyggeri, og ikke alle forældre har råd til at købe nye cykler,” siger skoleleder Hans Peter Stokholm. 

Alle Børn Cykler er en skolemotionskampagne, hvor det handler om at cykle så mange dage som muligt. Samtidig får eleverne point for at cykle med hjelm. Klasser med mange cykel- og hjelmdage har størst sandsynlighed for at vinde en af præmierne, når der trækkes lod.