Brand på skoleskemaet

I 2013 har der været flere episoder, hvor børn har været udsat for fare på grund af ild. Knap hver anden skole sætter brandforebyggelse på skoleskemaet i uge 40.

Sikkerhed En 10-årig dreng får forbrændinger på hænder og i ansigtet af flammerne fra et bål i Midtjylland. 30 børn evakueres fra en brændende børnehave i Sønderjylland. Og to mindreårige drenge starter ved et uheld en brand i en skov i Østjylland.

Børn har flere gange været udsat for farlige situationer med ild i 2013. For at lære eleverne at omgås ild med forsigtighed og omtanke sætter knap hver anden af landets skoler brandforebyggelse på skoleskemaet i uge 40.

”Lær om brand”-kampagnen skydes i gang ved en event i Aarhus mandag den 30. september, hvor værterne fra DR-børneprogrammet ”Store Nørd”, elever fra 4.-5. klassetrin på Ellevangskolen og brandfolk fra Aarhus Brandvæsen deltager i praktiske øvelser med ild.

Det er beredskabsstyrelsen, der står bag kampagnen, og TrygFonden har deltaget i udviklingen af undervisningsmaterialer til skolerne. Omkring 900 skoler har bestilt disse materialer i 2013.