Styr på sundheden i Gladsaxe

Der var både smil, leg og taler da sundhedsminister Astrid Krag den 6. september var på besøg på Grønnemoseskolen, der er en af de tyve skoler, hvor projektet Styr på Sundheden nu ruller ud.

Sundhed Astrid Krag blev modtaget med blomster fra to af de mindre elever, da hun i strålende solskin kom på besøg på Grønnemoseskolen i Gladsaxe. 

Skolen er én af de tyve danske skoler, der er med i Dansk Skoleidræt og TrygFondens projekt Styr på Sundheden, og derfor var der indbudt til en time med både åbningstaler og demonstration af de lege, der indgår i projektet. 

Styr på Sundheden handler om at give lærerene på de tyve skoler bedre redskaber til den obligatoriske sundhedsundervisning, og derved skabe en bevægelseskultur, der får eleverne op af stolene hver dag.

Et eksempel på dette blev Astrid Krag introduceret til på en rundtur til flere af klasserne, der er begyndt at arbejde med konceptet. Hun fik blandt andet æren af at læse helt specielle ”aktiveringsord” op for en af de mindre klasser – ord der fik børnene til straks at rejse sig og udøve en indøvet aktivitet. 

Sundhedsministeren ser da også generelt positivt på projektet. 

”Mange gode og dårlige vaner bliver tilegnet allerede fra barnsben. Derfor er det vigtigt, at vores børn lærer, at man skal bevæge sig hver dag, og motiveres til at være fysisk aktive. Det gælder ikke mindst i en tid, hvor op mod hvert femte barn kæmper med vægten, og mange børn og unge dagligt bruger timer på nettet. Det kan et skoleprojekt, som 'Styr på Sundheden' være med til, og jeg glæder mig til at se, hvordan elever og lærere arbejder med sundhed og motion i praksis,” siger Astrid Krag.

Styr på Sundheden kører på de tyve skoler over hele landet frem til skoleåret 2016/17.