1-1-2 app skal sikre hurtigere hjælp

Danmark har fået en officiel 112 app, som kan komme til at spille en afgørende rolle, når man ringer efter hjælp. App´en kan oplyse om, hvor man er ved hjælp af GPS. Det kan i sidste ende redde menneskeliv.

Sundhed Hvis man har brug for hjælp og ikke ved, hvor man er, kan en stresset situation blive endnu værre. 
Den nye 112 app er nem at bruge og skal være med til at sikre, at hjælpen når hurtigere frem. Den blev tidligere i dag lanceret ved et arrangement på Dronning Louises Bro i København.

"Vi har her fået en 112 app, som gør en forskel i hverdagen for os alle sammen. Det er et bevis på, at der opstår synergi, når offentlige og private virksomheder går i tæt dialog helt fra idé til lancering af et produkt. I bedste fald vil app’en redde menneskeliv", siger miljøminister Ida Auken.

112 app´en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph og finansieret af TrygFonden.

Når man aktiverer app´en, kalder den op til alarmcentralen. Samtidig sender 112 app’en mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan alarmcentralen se, hvorfra opkaldet kommer og sende hjælpen af sted med det samme.

Cirka tre ud af fire opkald til alarm 1-1-2 sker i dag fra en mobiltelefon, og over halvdelen af mobiltelefonerne i Danmark er smartphones med en indbygget GPS, der kan oplyse, hvor du står. Det er disse nye teknologiske muligheder, der tages i brug i 112 app’en. 

"Det bliver en meget stor hjælp for alarmcentralen at få en præcis stedangivelse overført samtidig med samtalen. Vi håber derfor, at alle vil downloade 112 app’en til deres smartphone", siger Steen Herlev Larsen, leder af 112-sekretariatet hos Rigspolitiet.