Familiehuset udvidet for 21,5 mio.

Med en donation på 21,5 mio. kr. gør TrygFonden det muligt at udvide Familiehuset ved Aarhus Universitetshospital. Målet er at gøre Familiehuset klar til at tage imod flere familier fra hele landet, når Aarhus Universitetshospital i løbet af de næste år samler alle specialer i behandlingen af alvorligt syge børn i Skejby.

Trivsel Knap to år efter indvielsen af TrygFondens Familiehus har huset bevist sit værd i en grad, som gør, at TrygFonden nu giver 21,5 mio. kroner til en udvidelse af huset. Regionsrådet i Midtjylland har netop godkendt udvidelsen, og dermed står huset over for en lille fordobling i antallet af værelser, som kan blive hjemlig base for forældre og søskende til alvorligt syge og langtidsindlagte børn. 

500 familier fra hele landet har indtil nu boet i TrygFondens Familiehus. I 2013 kom 43 pct. fra Region Midtjylland, mens resten fordelte sig på de øvrige regioner i Danmark. I TrygFonden er man ikke i tvivl om, at udvidelsen er på sin plads. 

”Vi ved, at huset gør en forskel for de familier, der måske ellers er tvunget til at leve adskilt i lange perioder. Når vi samtidig ved, at Aarhus Universitetshospital inden for de næste fem år både samler alle hospitalets børneafsnit i Skejby og samtidig bliver centrum for helt nye funktioner, der vil trække små patienter fra hele landet, er jeg ikke i tvivl om, at der er behov for en udvidelse,” siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden. 

Det er blandt andet udsigten til, at Aarhus Universitetshospital i 2017 etablerer Det Nationale Center for Partikelterapi, som får behovet til at vokse. Her kommer man eksempelvis til at behandle børn fra hele Danmark med kræft i hjernen. 

Projekteringen af byggeriet er klar til at gå i gang, og de nye værelser skal stå klar, inden Det Nationale Center for Partikelterapi tages i brug i 2017. Der er i dag plads til 12 familier ad gangen – med udvidelsen bliver der plads til 22. Imens byggeriet står på, vil TrygFondens Familiehus fortsat kunne huse 12 familier.