Søger du støtte til et forskningsprojekt?

Én ud af ti forskere får succes med en ansøgning til TrygFonden. Hvordan optimerer du dit forskningsprojekts chance for at få støtte?

Knap halvdelen af forskningsansøgningerne til TrygFonden får afslag, fordi de ligger udenfor den tematiske og metodiske afgrænsning, som er fastlagt af TrygFondens strategi og forskningsstrategi og vedtaget af bestyrelse og repræsentantskab. Knap 40 pct. af forskningsansøgningerne får afslag, fordi projektet ikke lever op til forskningsstrategiens krav om høj videnskabelig kvalitet.

Inden for TrygFondens strategi?

Her på hjemmesiden har vi en række kilder, du kan benytte dig af, hvis du ønsker at få en bedre fornemmelse af, hvad der ligger indenfor TrygFondens strategi og forskningsstrategi.

Hvert af de 11 fokusområder har en side, der beskriver det tilhørende samfundsproblem, som TrygFonden prioriterer – herunder det pågældende fokusområdes målsætninger. Find dem her.

I TrygFondens database over donationer kan du få listet en beskrivelse af alle forskningsdonationer givet på et bestemt fokusområde. Kig i databasen her.

TrygFondens forskningsstrategi - specielt afsnit 2.4 side 9 nederst til side 13 øverst. Læs den her.

Høj videnskabelig kvalitet?

Kan projektet klare et peer review? Få tips til, hvordan forskningskvaliteten af projektet kan optimeres, så dit projekt har en bedre chance for at kommer blandt de 10 procent, der ender med at få støtte. 

Læs mere om TrygFondens peer review-proces her

Formelle krav og info om en TrygFonden-ansøgning

Læs om de formelle krav i forhold til sprog, længde, budget, ansøgers ansættelse osv.

Få hjælp til samarbejdet med praksis
Skal du lave et interventionsforskningsprojekt, der kræver tæt samarbejde med praktikere, har TrygFonden sammen med videnskab.dk udarbejdet materialer, der kan være nyttigt for dig. Læs mere her

Hvornår får jeg svar?
Der er en behandlingstid på fire måneder på ansøgninger, der ikke kommer i peer review og på syv måneder på ansøgninger, der kommer i peer review.