Backspin og selvværd

Han er havnet i bunkeren. Golfkuglen har gravet sig godt ned i sandet, og det, der startede godt, er pludselig blevet en kamp op ad bakke. Jannick trækker på skulderene, prøver at se cool ud, men smilet afslører ham.

Trivsel Den 17-årige dreng trækker op i sine alt for store bukser og stirrer på den lille hvide kugle, som om han alene ved blikkets kraft kan få den tilbage på fairway.

”Koncentration” mumler han for sig selv, inden han sjosker ned og stiller sig med let spredte ben i sandet. Over ham trækker skyerne sammen. Sorte og regntunge. Jannick ænser det ikke. Han stirrer stadig på kuglen.

Den langlemmede krop forsøger at huske alle teknikkerne og de gode råd. For et år siden havde han aldrig været på en golfbane og troede aldrig, han ville komme der. Nu står han her i Smørum Golfklub og forsøger at holde fokus og tænke positivt.

Op af bunkeren igen

Med en glidende bevægelse lader han køllen falde. Han rammer kun bolden halvt. Han må bruge et slag til – og et til. Sådan er det på mange måder også i hans eget liv. Det har også været én lang tur i bunkeren med overvægt, mobning, ensomhed, problemer i skolen og et hidsigt temperament.

Men ligesom på golfbanen er Jannick ved at slå sig ud af sandet. Det kræver træning og vedholdenhed.  Accept af de mislykkede slag og en grundlæggende tro på, at man også har en plads på det velfriserede græstæppe sammen med alle de andre.

Fjerde gang lykkes det. Golfkuglen sejler i en blød bue op over bunkerens kant. Jannick jubler højt og glemmer alt om golfkodekser og ro på banen. For en stund er han den glade og ubekymrede dreng, der kan erobre hele verden, hvis han vil. 

17-årige Jannick er en af godt 100 udsatte unge, der via projekt Backspin & Selvværd har fået en ny chance. Golfspil, motion, opmærksomhed og en kærlig hånd hjælper børnene tilbage på sporet. Tre ud af fire gennemfører efterfølgende 9. klasse eller starter på en erhvervsuddannelse.