Fakta

Et partnerprojekt i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik.

Samarbejdet mellem TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik omfatter en række projekter, der alle har det overordnede mål markant at nedsætte antallet af trafikulykker blandt børn og unge - eksempelvis ved at skabe en ny generation af trafiksikre børn og unge.

En ny generation af trafiksikre børn og unge. Det er en af målsætningerne for TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik

Sikkerhed I 2016 skal der være mærkbart færre børn og unge, som indblandes i trafikulykker. Det er målet for TrygFonden og Rådet for Sikker Trafiks ambitiøse samarbejde.
I dag er unge stærkt overrepræsenterede i statistikkerne over dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken

Det begynder med knallertulykker i 13-14-års-alderen og tager fart, når de 18-årige får kørekort. Ved at indarbejde en god trafikkultur hos børn og unge mindsker man ikke alene den aktuelle risiko for, at de dør i trafikken, men en god trafikkultur vil også gøre dagens børn og unge til mere sikre trafikanter som voksne.

Man ved, at gode trafikvaner dannes, fra børn er små. Derfor henvender projekterne sig til børn, når de starter i skolen. 

Samarbejdet består af en række projekter. Blandt delmålene er at få flere skoler til at fastlægge en politik for trafiksikkerhed og undervise efter en digital undervisningsplatform, at få flere til at bruge cykelhjelm samt at arbejde for en ny forbedret køreuddannelse.


 Den dag det gik galt  

Den dag det gik galt

"Mit navn er Nikolaj. En uge før min 19 års fødselsdag slog mit liv en koldbøtte..."

Læs mere

 Trafiksikkerhed
   

Rapport om trafiksikkerhed

Rapporten kortlægger for første gang danskenes holdninger til trafiksikkerhed.

Læs mere

     

Sikker i trafikken

Gennem undervisning, træning, debat og kampagner ønsker TrygFonden at arbejde for, at færre kommer alvorligt til skade eller dør i trafikken. Der er særligt fokus på børn og unge, da ulykkerne stiger voldsomt i aldersgruppen 15-24 år.
Sikker i trafikken

Sammen skaber vi tryghed

Sociale medier