Fakta

Et partnerprojekt i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik.

Samarbejdet mellem TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik omfatter en række projekter, der alle har det overordnede mål markant at nedsætte antallet af trafikulykker blandt børn og unge - eksempelvis ved at skabe en ny generation af trafiksikre børn og unge.

En ny generation af trafiksikre børn og unge. Det er en af målsætningerne for TrygFonden og Rådet for Sikker Trafiks samarbejde.

Sikkerhed

TrygFonden arbejder for at færre skal komme alvorligt til skade eller dø i trafikken. Og her er særligt de unge en vigtig målgruppe. Sammen med Rådet for Sikker Trafik har vi særligt fokus på de 15-24-årige, da ulykkestallene er højest i denne aldersgruppe. Mere end 10 gange så mange 16-årige kommer til skade eller dør i trafikken sammenlignet med de 6-årige.

I dag er unge stærkt overrepræsenterede i statistikkerne over dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken.

Samarbejdet med Rådet for Sikker Trafik består af en række projekter, der sigter mod at gøre børn og unge til mere ansvarlige og sikre trafikanter. Blandt disse projekter er kampagnen Nederen Forældre, der understreger vigtigheden af at bruge cykelhjelm og samtidig henvender sig til forældrene med et budskab om, at de har et ansvar for deres børns trafiksikkerhed – også når de bliver teenagere.

I de øvrige projekter er der bl.a. fokus på at få flere skoler til at undervise i trafiksikkerhed gennem hele skoleforløbet, at få flere unge til at tænke over deres adfærd i trafikken på baggrund af besøg af trafikskadede unge og pårørende til trafikdræbte på udvalgte ungdomsuddannelser samt at arbejde for en ny forbedret køreuddannelse. 

Ved at indarbejde en god trafikkultur hos børn og unge mindsker man ikke alene den aktuelle risiko for, at de dør i trafikken, men en god trafikkultur vil også gøre dagens børn og unge til mere sikre trafikanter som voksne.

 Den dag det gik galt  

Den dag det gik galt

"Mit navn er Nikolaj. En uge før min 19 års fødselsdag slog mit liv en koldbøtte..."

Læs mere

 Trafiksikkerhed
   

Rapport om trafiksikkerhed

Rapporten kortlægger for første gang danskenes holdninger til trafiksikkerhed.

Læs mere

     

Sikker i trafikken

Gennem undervisning, træning, debat og kampagner ønsker TrygFonden at arbejde for, at færre kommer alvorligt til skade eller dør i trafikken. Der er særligt fokus på børn og unge, da ulykkerne stiger voldsomt i aldersgruppen 15-24 år.
Sikker i trafikken

Sammen skaber vi tryghed

Sociale medier