Vidensråd for forebyggelse

Fakta

Vidensråd for Forebyggelse er støttet af TrygFonden og Lægeforeningen.


Vidensråd for Forebyggelse er et uafhængigt råd, der arbejder med forebyggelse af sygdom og fremme af befolkningens sundhed i bred forstand

Hvad skal man egentlig gøre for at leve et langt og sundt liv?

Sundhed

"Sådan undgår du kræft", "Sådan nedsætter du dit blodtryk". Sundhedsrådene om, hvordan du lever sundt og undgår sygdom, hober sig op i medierne, men i mange tilfælde er rådene ikke tilstrækkeligt underbyggede. 

Vidensråd for Forebyggelse arbejder for at aflive myter om, hvad der forbedrer befolkningens sundhed, og sikre, at beslutninger om forebyggelse og sundhedsfremme bygger på solid viden og forskning. 
Det kan være svært at vurdere, hvilke budskaber der er hold i

"Vidensrådet vil komme med faglige råd, som kan guide både borgere, beslutningstagere, journalister og fagfolk gennem junglen af sundhedsbudskaber”, forklarer formand for rådet, professor Morten Grønbæk. 

Rådet blev oprettet i 2010 som et samarbejde mellem TrygFonden og Lægeforeningen. I 2019 er samarbejdet blevet udvidet med Lundbeckfonden og Rockwool Fonden, der hver bidrager til finansiering af Rådets arbejde.  

Mød vidensrådets medlemmer her

Lev sundt

Mere motion, sundere kost, begrænset alkoholforbrug, ingen rygestart og respekt for solen. TrygFonden vil bidrage til, at flere børn og unge grundlægger en sund livsstil tidligt i livet, samt at flere lever et længere liv med bedst mulig livskvalitet.
Lev sundt

Sammen skaber vi tryghed

Sociale medier